Toegangscontrole: een nieuwe trend in beveiliging

Een efficiënt en goed werkend toegangscontrolesysteem is een ware verademing. Zo kunnen namelijk alleen nog personen die daartoe bevoegd zijn uw bedrijf binnen komen. Maar toegangscontrolesystemen kennen daarnaast nog vele andere voordelen. Denk bijvoorbeeld aan het automatisch registreren van de werktijden van werknemers. Daarnaast kan een toegangscontrole ook binnen de muren van het bedrijf worden toegepast:

Sleutels en passen

Op het gebied van toegangscontrole zijn er verschillende mechanismen in omloop. Een toegangscontrolesysteem scant het persoon dat binnen wil komen op het bezit van een geldige informatiedrager. Die informatiedrager kan een sleutel of een pasje zijn dat de desbetreffende medewerker in zijn of haar bezit dient te hebben. Zo beschermt u uw bedrijf tegen ongewenste indringers en bent u zeker van uw veiligheid – en die van anderen.

Biometrische toegangscontrole

Biometrisch toegangscontrole maakt in tegenstelling tot gewone toegangscontrole geen gebruik van passen of sleutels, maar van kenmerken van het menselijk lichaam. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de vingerafdruk, of aan een irisscan. Voordeel van deze technieken is dat diefstal van sleutels of passen geen risicofactor meer is. Een vinger of iris zal natuurlijk niet snel gestolen worden!

Contact

Bent u nieuwsgierig naar de diensten, installaties en service van 0800 Beveiliging in de regio Arnhem? Wilt u een gratis offerte aanvragen? Of wilt u een risicoanalyse door een van onze beveiligingsexperts laten uitvoeren? Vul dan ons contactformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. Of bel ons op het gratis nummer 0800-2383454 voor direct contact.